Kolommen systeem

kolommen systeemBij de Kolommen tactiek zorg je dat de hele speeltafel bedekt wordt door je inzetten. Daardoor kan je altijd rekenen op een winst. Het zorgt er wel voor dat je redelijk wat geld kwijt bent aan inzetten, terwijl je wacht op een grote winst. De Kolommen tactiek is vrij makkelijk te spelen en een vrij veilige manier van roulette spelen. Hier bespreken we de speelmethode en spelregels, en de voor- en nadelen van het systeem. Zodat jij snel kunt bepalen of deze strategie voor jou interessant is om een keertje uit te testen.

Welke bets ga je plaatsen?

Bij het Kolommen systeem zet je in op de drie getallenreeksen die worden gevormd door de kolommen op de roulettetafel. Dat doe je heel eenvoudig door fiches of speeltegoed op de vakjes onder deze kolommen te leggen of klikken. Elke kolom bevat 12 getallen (37 – 1 / 3). Daardoor heeft dit systeem dezelfde winstkansen en winstmarges als het Dozens systeem, waarop je ook telkens op 12 getallen inzet. De kolommen bevatten de volgende nummers, van links naar rechts:

  • Links: 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22, 25, 28 en 31.
  • Midden: 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, 29, 32 en 35.
  • Rechts: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 33 en 36.

Hoe speel je met de Kolommen tactiek?

Als je deze strategie gebruikt plaats je bets op alle drie de kolommen, maar niet even hoog. Ook verhoog je alle inzetten als je verliest, en verlaag je ze als je wint. Vanwege de wisselende inzetten is het lastig om je netto winst na een aantal spins te berekenen. Waar je zeker van kunt wezen, is dat je altijd een bepaald bedrag wint. Hoe werkt het systeem?

Inzetten bepalen en plaatsen

inzettenBij het Kolommen systeem zet je bepaalde eenheden in op de kolommen. Deze eenheden hebben altijd de verhouding 1 – 2 – 3 (van links naar rechts). Om makkelijker inzetten te kunnen herberekenen, kan je trouwens beter beginnen met een verhouding van 3 – 6 – 12 eenheden. Dat zijn in totaal 21 eenheden. Pas de hoogte van je totaalbedrag hierop aan. Plaats je inzetten op de kolommen.

Wat je kan winnen

  • Het meest gunstige scenario is natuurlijk dat er een getal uit de rechterkolom wordt geworpen. Dan wordt je inzet van 12 eenheden daar verdrievoudigd naar 36 eenheden.
  • Het minst gunstige is als je inzet in de linkerkolom wordt verdrievoudigd naar 9 eenheden, toch nog bijna de helft van je totale inzet.
  • Als je wint met de middenkolom, krijg je 18 eenheden terug – bijna voldoende om voor je inzetten te compenseren.

Je inzetten aanpassen

Je gaat in de volgende spin je inzetten aanpassen op basis van je winst (of verlies). Dat doe je zo:

  • Als er een getal uit de linker kolom is gevallen, verhoog je je inzetten;
  • Als er een getal uit de middelste kolom is gevallen, houd je je inzetten gelijk;
  • Als er een getal uit de rechter kolom is gevallen, verlaag je je inzetten.

Veel tactieken gebruiken dit systeem van verhogen en verlagen. Hiermee kan je, net als bij de Martingale, met een hogere inzet hopelijk een deel van je verlies goedmaken. De verhouding tussen de verschillende inzetten blijft wél altijd gelijk. Je kan je inzetten bijvoorbeeld aanpassen naar 2 – 4 – 8 als je wint. Of naar 4 – 8 – 16 als je verliest.

Welke voordelen heeft het Kolommen systeem?

Dit is een vrij veilige strategie om te gebruiken. Doordat je altijd wat van je inzet terugkrijgt, verliest je minder snel geld dan bij agressieve strategieën die maar één bet plaatsen. De winst die je kunt maken als een getal uit de rechter kolom wordt geworpen is hoog. En doordat je telkens je inzetten verhoogt of verlaagt kan je inspelen op verlies of winst. De moeilijkheid van de strategie is gemiddeld.

Welke nadelen heeft het Kolommen systeem?

Je maakt bij deze tactiek altijd winst, maar je verliest ook automatisch twee inzetten. Doordat je veel  eenheden per beurt inzet, moet je goed uitdokteren wat je originele inzet is. Ook kan deze strategie, en vooral het aspect van het ophogen van de inzetten, ingewikkeld zijn voor nieuwe spelers.

Op welke strategieën lijkt het Kolommen systeem?

sterke strategieDeze strategie doet op een paar punten aan andere strategieën voor roulette denken.
– Bij het D’Alembert systeem verhoog of verlaag je ook telkens de inzet als je wint of verliest. Hier doe je maar één bet.
– De Red Bet doet twee inzetten van verschillende hoogtes, ook zodat je altijd (een beetje) winst binnenhaalt. Hierbij wed je op 50/50 kansen.
– Bij het Dozens systeem zet je in op dezelfde kansen (12 getallen). Hierbij zet je echter maar één bet in die je verhoogt bij verlies. Ook zet je bij dit systeem traditioneel op andere getallenreeksen (de dozijnen) in.

€250 + 100 FS